PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Memo All-Star'a seçildi

goker
02-14-2007, 11:44 PM
NBA'de Utah Jazz forması giyen temsilcimiz Mehmet Okur 18 Şubat'ta Las Vegas'da yapılacak NBA All-Star maçı için 2007 All-Star kadrosuna dahil edildi.

Sakatlıkları sebebi ile Steve Nash ve Allen Iverson'ın katılamayacaklarını açıkladıkları All-Star maçı için NBA Komiseri David Stern Mehmet Okur'u kadroya dahil etti.

Tarihe geçti
2002-03 sezonunda Detroit Pistons tarafından transfer edilerek NBA macerasına başlayan Mehmet Okur 2004-05 sezonunda Utah Jazz takımına geçmişti. Özellikle son 2 sezondur sergilediği performans ile dikkat çeken Memo All-Star'da forma giyecek ilk Türk olarak tarihe geçti.

Bu sezon Utah Jazz forması ile şu ana kadar çıktığı 51 maçta 18.2 sayı-2 asist-7.4 ribaunt ortalamasıyla oynayan Mehmet Okur sayı ve ribaunt ortalamalarında 2.sırada yer alıyor. Özellikle son periyotlarda sahneye çıkarak takımının şu anda Batı Konferansı'nda 3. sırada yer almasında büyük rol oynuyor.

2007 All-Star kadroları
Doğu Konferansı
0 Gilbert Arenas (Washington)
1 Chauncey Billups (Detroit)
4 Chris Bosh (Toronto)
3 Caron Butler (Washington)
15 Vince Carter (New Jersey)
32 Richard Hamilton (Detroit)
12 Dwight Howard (Orlando)
23 LeBron James (Cleveland)
5 Jason Kidd (New Jersey)
7 Jermaine O'Neal (Indiana)
32 Shaquille O'Neal (Miami)
3 Dwyane Wade (Miami)
Koç: Eddie Jordan (Washington)

Batı Konferansı
34 Ray Allen (Seattle)
15 Carmelo Anthony (Denver)
24 Kobe Bryant (L.A. Lakers)
21 Tim Duncan (San Antonio)
21 Kevin Garnett (Minnesota)
5 Josh Howard (Dallas)
31 Shawn Marion (Phoenix)
1 Tracy McGrady (Houston)
41 Dirk Nowitzki (Dallas)
9 Mehmet Okur (Utah)
9 Tony Parker (San Antonio)
1 Amare Stoudemire (Phoenix)
Koç: Mike D'Antoni (Phoenix)

Panther
02-16-2007, 03:32 PM
helal mehmedime bu arada da forum hayırlı olsun kanka..

goker
02-16-2007, 03:34 PM
saolsın panterım

METE
02-18-2007, 06:36 PM
‘Milli Takımdan kaçmam’
Milli Takım olayında bir takım yanlış anlaşılmalar oldu. Belkide bazı şeyler yanlış aksedildi. Ben açık söylüyorum. O zaman konuşmamayı tercih ettim ancak benim de hatalarım olmuş olabilir. Ama haklı olduğum yönler de yok değil. Bunları artık açmak istemiyorum. Ben asla Milli Takım’dan kaçmam, sonuna kadar da Ay-Yıldızlı formayı hazırım. Unutulmamalı ki o dönemde Milli olan gençlere iyi bir fırsat gelmişti. Onlar da bu fırsatı mükemmel bir şekilde değerlendirip, tecrübe kazandılar. Herkes “Umarız buzlar bundan sonra erir” yorumunu yapıyor. Samimi bir şekilde söylüyorum, arada hiç buz olmadı ki...

‘Eşimle birlikte ağladık’
All Star seçilmemden sonra coach Tanjeviç mesaj bıraktı, tebrik etti. İlk tebrik edenlerden biri de Harun Erdenay’dı. Zaten eşim de o kadar mutluydu ki haberi ilk aldığımda telefonla onu arayıp söyledim. O da işini bırakıp eve geldi. Birbirimize sarıldık, duygulandık ve ikimiz de gözyaşlarımızı tutamadık. NBA yetkilileri, beni 3 sayı yarışması için de düşünüyorlardı ancak bu kez gerçekleşmedi umarım gelecek sezon bu yarışmaya da katılacağım.

‘Uğurum 13 numara...’
Utah’ta çok mutluyum. Büyük şehirlerdeki takımlara gitmeyi hiç düşünmüyorum. New York ve Los Angeles gibi kentler 24 saat yaşıyor. Bu bana göre değil. O şehirlerin takımlarında oynayanlara basın daha acımasız davranıyor. Bu nedenle istemiyorum zaten eşimle South Lake City’de çok mutluyuz. Bu sene samimi olarak söylüyorum şampiyonluk şansımız çok az. Çünkü henüz genç bir takımız. Bu takım bu sene çok iyi tecrübe kazandı. Ama ileriki sezonlarda neden olmasın. 2. şampiyonluğu kazanabilirim. Ortalamalarımdan çok memnunum. Belki ribaund konusunda daha başarılı olabilirim. Ligde en çok beğendiğim oyuncuların arasında Novitzki ve Garnett’i görüyorum. 13 numaralı formanın uğursuz olduğunu söylüyorlar ama bana bu numara çok uğur getirdi.

METE
02-19-2007, 07:17 PM
ALL-STAR MEMO'YLA GÜZEL !..

56. All-Star, yıldız isimlerin şovlarına sahne oldu. Milli basketbolcumuz Mehmet Okur'un da, Batı Karması adına 14.43 dakika süre aldığı şölene, müthiş smaçlar ve hareketler damgasını vurdu.. Karşılaşmayı, Doğu Karması'nı 153-132 yenen Batı kazanırken, Memo 4 sayı, 2 ribaunt ve 1 asistlik performans sergiledi..
bunada şükür:)